Internationaal hoofdprogramma Noorderzon compleet

GRONINGEN - Een Italiaans interactief dansexperiment, een confronterende real-life toneelthriller over het Trumpiaanse tijdperk, een Australisch perspectief op de wereldwijde vluchtelingencrisis en een intiem dansduet tussen man en robot. Noorderzon presenteert dit jaar een gevarieerd en uitgebreid (inter-)nationaal hoofdprogramma.

De 29ste editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen vindt plaats van 15 tot en met 25 augustus. De kaartverkoop begin zaterdag 15 juni om 12.00 uur.

32 (inter-)nationale voorstellingen

Welgeteld 32 (inter-)nationale voorstellingen gaan dan zaterdag in de verkoop. Niet alleen voor theater-, dans- en circusvoorstellingen, maar ook voor interactieve projecten en een installatie.

Daarnaast start de kaartverkoop voor twee concerten in de Spiegeltent, twee concerten in de Lutherse kerk, een in samenwerking met Studium Generale georganiseerde lezing en een lezing van Levi Weemoedt en Özcan Akyol. 

Opening Noorderzon

De Canadese rapper, illusionist, componist, filmmaker en poppenspecialist Josh ‘Socalled’ Dolgin opent de 29ste editie van Noorderzon. Dat doet hij met zijn nieuwe obscure, anarchistische poppentheaterconcert Space - The 3rd Season. Dansende poppen en aanstekelijke funk gecombineerd met de grandeur van klassiek Broadway: het  liefdesverhaal gaat over een beer. In de ruimte.

Bijgestaan door de Canadees-Indiase zangeres Kiran Ahluhwalia en een twintigkoppig team onder wie Hollywoodacteur Joe Cobden staat een bezoek aan Socalled garant voor een uur lang mesjogge entertainment, dat eerder dé festivalhit was op de toonaangevende Wiener Festwochen.

Kaartverkoop

De online kaartverkoop voor Noorderzon verloopt stapsgewijs. Zaterdag 15 juni om 12.00 uur gaan de kaarten voor het hoofdprogramma van Noorderzon in de verkoop via www.noorderzon.nl. Een maand later, maandag 15 juli, volgt de rest van het programma.

Vanaf 1 augustus zijn de tickets ook verkrijgbaar bij het Ticket- en Infocentrum in het VRIJDAG Theater. Vervolgens opent maandag 12 augustus de Centrale Kiosk in het Noorderplantsoen. Tijdens het festival zijn er drie kiosken in het plantsoen: de Centrale Kiosk, Kiosk Zuid en Kiosk Noord.