Kennisplein viert tweede lustrum

GRONINGEN - Kennisplein bestaat tien jaar. Dat wordt donderdag 27 juni gevierd. Onder meer met het theatercollege 'De negen open deuren' van Jaap Vriend. Plaats van handeling is het Der Aa-Theater in Groningen.

Kennisplein is een digitaal platform waar nieuwe en veel gevraagde cursussen, workshops en lezingen het hele jaar door gratis worden aangeboden.

Kennisplein heeft een gemiddeld deelnemersaantal van zevenhonderd per jaar.

Communicatie

Omdat ‘communicatie’ een terugkerend thema is voor de cursussen van Kennisplein, is voor de viering van het tweede lustrum Jaap Vriend uitgenodigd. Hij schreef, speciaal voor de vrijwilligersacademie in Amsterdam, de onemanshow 'De negen open deuren' over ‘communicatie’.

,,We zijn erg blij dat we dit theatercollege naar Groningen konden halen”, vertelt Marja Wolthuizen van Link050. Zij is de afgelopen vijf jaar verantwoordelijk geweest voor de programmering van Kennisplein. 

,,Communicatie blijft een interessant onderwerp. De afgelopen tien jaar hebben we jaarlijks een training of workshop over communicatie in verschillende vormen aangeboden via Kennisplein. Ik verwacht ook niet dat dit verandert.”

Jubileumviering

Andere onderdelen van de jubileumviering zijn een film over tien jaar Kennisplein, een glossy over Kennisplein, een pubquiz, een complimentenloket en de presentatie van de nieuwe naam van Kennisplein.

De festiviteiten duren van 14.00 tot 17.00 uur. Iedereen die vrijwillig actief is in de stad Groningen is welkom het jubileum mee te vieren. Aanmelden kan via www.link050.nl. Er is in totaal ruimte voor 120 personen.