Opnieuw verdachte (16) aangehouden in onderzoek naar straatroven in Haren en Paterswolde

Haren/Paterswolde - De politie heeft woensdag opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de straatroven in Haren en Paterswolde, in maart en april van dit jaar. De vandaag aangehouden verdachte is een 16-jarige jongen uit Haren.

De teller staat inmiddels op vijf aanhoudingen, nadat gisterochtend al vier jongeren werden aangehouden voor betrokkenheid bij de zaak. De eerder opgepakte verdachten zijn twee 16-jarige jongens en een 18-jarige jongen, alle drie uit Haren en een 15-jarige jongen uit Glimmen.

 De vijf verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit niet uit dat nog meer verdachten worden aangehouden. Dat zal volgens een politiewoordvoerder afhangen van verder onderzoek.

Opsporing Verzocht besteedde eind mei aandacht aan de straatroven in Haren en Paterswolde. Daarbij werden in maart en april van dit jaar, binnen enkele weken tijd, verschillende straatroven gepleegd. De berovingen gingen gepaard met ernstige mishandelingen. Na de uitzending kreeg de politie dertig tips binnen. Of de uitzending heeft geleid tot de aanhouding van de verdachten wil de politie niet bevestigen.