Zondag beste dag van het weekend

Regio - De zondag ziet er prima uit. Er zijn flinke perioden met zon, maar lokaal is wel een bui mogelijk. Zaterdag is het weerbeeld duidelijk minder. In de ochtend regent het op veel plaatsen en morgenmiddag kunnen nog een paar lokale buien ontstaan. Vergeleken met vorig weekend zijn de buien veel minder hevig. Toch is het raadzaam om bij buitenactiviteiten de radar goed in de gaten te houden.

Na een warme dag met eerst enkele buien en in de middag zon, neemt vanavond de bewolking weer toe. Vannacht volgen uit België buien en daarbij is lokaal onweer mogelijk. Deze buien trekken morgenochtend over het land noordwaarts, in de middag zijn er droge perioden en kunnen nog een paar lichte buien ontstaan. Morgenmiddag schijnt ook zo nu en dan de zon. De temperatuur stijgt naar 19-21 graden, in het zuidoosten kan het lokaal 22 graden worden.

Goed Vaderdagweer

Zondag, Vaderdag, ziet het weerbeeld er duidelijk beter uit. Er zijn flinke perioden met zon, maar ook wolkenvelden met kans op een enkele bui. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten. In het westen wordt het 19-20 graden, landinwaarts kan het 21-23 graden worden met de hoogste temperaturen langs de oostgrens. Prima weer om er lekker op uit te gaan of om in de avond de BBQ aan te steken. Van schaapscheerderskou met veel wolken en een koele noordwestenwind is dit weekend geen sprake.

Volgende week prima zomerweer

Begin volgende week is het prima zomerweer met flink wat zon. Er is een kleine kans op een bui en het wordt ook weer warmer. In de kustgebieden stijgt de temperatuur naar 20-24 graden, landinwaarts wordt het 24-27 graden. Voor woensdag worden nog hogere temperaturen verwacht met 25 tot 28 graden in de kustprovincies en in het binnenland 28-30 graden.

Online bericht: https://nieuws.weeronline.nl/14-6-19-zondag-b…-van-het-weekend/