Vies worden mag op ModderDag bij Harlekijn kinderopvang!

HAREN - Op 28 juni 2019 is het weer ModderDag. Tienduizenden kinderen in heel Nederland waaronder kinderen bij Harlekijn kinderopvang in Haren spelen met zand en water.

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. Bij een heleboel kinderdagverblijven, bso’s, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra kun je op 28 juni moddermonsters maken, moddertaartjes bakken en lekker vies worden.

De modder in bij Harlekijn kinderopvang

In 2018 deden in Nederland 130.000 kinderen op 2600 locaties mee. Ook op Harlekijn doen ze enthousiast mee aan ModderDag, alleen doen ze dat 1 dag eerder op donderdag 27 juni. Saskia ten Cate, manager kinderdagverblijf: „Wij doen graag mee met de ModderDag, omdat het voor kinderen heerlijk is om te spelen met water & zand en je fantasie de vrije loop te laten gaan. Buitenspelen is gezond en vies worden mag!”

Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland spelen honderdduizenden kinderen in de modder op International Mud Day. In 13 landen doen kinderen mee.

Buiten spelen is gezond en maakt creatief

Spelen in de modder is niet alleen super leuk, uit onderzoeken blijkt dat het ook heel gezond is. Het draagt bij aan de ontwikkeling van een goede weerstand. Ook verkleint buiten spelen de kans op overgewicht, depressiviteit en angststoornissen. Daarnaast ontwikkelen kinderen zo hun ruimtelijk inzicht en creatief vermogen. 53% van de kinderen in Nederland speelt vaker binnen dan buiten en 3 op de 10 kinderen speelt nooit of slechts één keer per week buiten.

Lekker aanmodderen

Vanaf 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN Natuureducatie. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. ModderDag is een mooi moment om het vrije spel en contact met de natuur te omarmen. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur.

Voor meer informatie kijk op: www.modderdag.nl.