Selectie Danny Buijs hervat trainingen

GRONINGEN - Met diverse testen en metingen begint FC Groningen deze week aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Zaterdag staat de eerste training op het programma.

Van de 25 selectiespelers met wie de club het seizoen besloot, hebben er zestien een doorlopende of verlengde (huur-)overeenkomst. Het zijn de keepers Sergio Padt en Jan Hoekstra plus de veldspelers Deyovaisio Zeefuik, Mike te Wierik, Ko Itakura, Samir Memisevic, Amir Absalem, Tom van de Looi, Django Warmerdam, Ajdin Hrustic, Michael Breij, Ritsu Doan, Daniël van Kaam, Jannik Pohl, Kaj Sierhuis en Mohamed El Hankouri.

De nieuwelingen Azor Matusiwa (ex-Ajax), de Zweden Gabriël Gudmundsson (Halmstad BK) en Ramon Lundqvist (NAC) en de vorig jaar al van Emmen overgenomen belofte Thijs Dallinga brengen het totaal voorlopig op twintig spelers. Met belofte Tapmahoe Sopacua wordt nog gepraat.

De bedoeling is dat de selectie bij de start van de competitie uit circa 28 spelers zal bestaan.

Oefenduel in Sellingen

Het eerste oefenduel van FC Groningen is volgende week vrijdagavond in Sellingen tegen de gelijknamige nieuwbakken derdeklasser. De aftrap in de 'Parel van Westerwolde' is om 19.00 uur.