Tien bedrijven genomineerd voor Groninger Ondernemingsprijs 2019

GRONINGEN - De jury van de Groninger Ondernemingsprijs 2019 heeft de namen van de tien genomineerde bedrijven bekendgemaakt. De genomineerden zijn: 365 Werk (Groningen), Bakkerij Haafs (Groningen), Boikon (Leek), EAZ Wind (Hoogezand), Gadero (Groningen), Heiploeg (Zoutkamp), Paragon/ Whimzees (Veendam), Qbit (Groningen), Solarfields (Groningen), Witec (Stadskanaal).

,,Er is een prachtige spreiding van bedrijven uit de bus gekomen, zowel qua vestigingsplaats als qua branche”, zegt juryvoorzitter Patrick Brouns. ,,De ene helft komt uit de nieuwe gemeente Groningen en de andere helft uit de provincie. We zien duidelijk dat ook de nieuwe economie goed vertegenwoordigd is, met bedrijven in zon- en windenergie, cybersecurity en de online wereld. En we zien ultramoderne bedrijven, die een nieuwe draai hebben gegeven aan traditionele producten en diensten.

De tien genomineerde bedrijven worden geïnterviewd door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen.

Op basis van hun bevindingen selecteert de jury drie finalisten. Deze top-3 kan nog veranderen na de pitchpresentaties die de tien bedrijven verzorgen tijdens de nominatie-/ pitchbijeenkomst donderdag 26 september bij Noorderpoort Automotive in Groningen. Daar kiest de jury uiteindelijk de drie finalisten.

De prijsuitreiking vindt woensdag 27 november plaats in MartiniPlaza in Groningen. 

Stichting Groninger Ondernemingsprijs

Doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente en inspirerende bedrijven en het bieden van een relevant netwerk.

De jury bestaat uit: juryvoorzitter Patrick Brouns (gedeputeerde Economische Zaken), Erik van ’t Hoff (VNO-NCW-MKB-Noord), Ruth Pruim (Commerciële Club Groningen), Siem Jansen (namens de NOM), Paul Schreuders (XPAR Vision), Jan Hendriks (InnoCore, winnaar 2017) en Maurice de Wilde (Koopman Logistics, winnaar 2018).