Zomervakantie: stremmingen op Ring Zuid en N361

In de zomervakantie wordt in Groningen volop aan de weg gewerkt. Zo is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand zes weken afgesloten en is de N361 zes weken gestremd tussen Groningen en Adorp (Munnikeweg). Daarnaast rijden begin augustus acht dagen geen treinen tussen Groningen- Assen en Groningen-Veendam/Weener.

De zuidelijke ringweg wordt van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot maandag 26 augustus 05.00 uur tussen het Julianaplein en het Europaplein gestremd voor het verkeer vanuit Drachten/ Assen richting Hoogezand. Combinatie Herepoort plaatst dan de damwanden voor de bouw van de verdiepte ligging.

Deze werkzaamheden duren tot eind dit jaar. De stremming voor het verkeer duurt zes weken. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg van Groningen.

Stremming N361

Ook een deel van de N361 tussen Groningen en Winsum gaat in de zomervakantie op de schop. Het deel van de Boterdiepbrug in Groningen tot de Munnikeweg in Adorp is van zaterdag 13 juli 06.00 uur tot en met zondag 25 augustus 18.00 uur in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N996 (Onderdendam, Middelstum) en de N46.

Ook de fietspaden worden van nieuw asfalt voorzien. Fietsers kunnen wel langs het werk fietsen.

Bussen in plaats van treinen

Van woensdag 31 juli tot en met woensdag 7 augustus rijden geen treinen op de trajecten Groningen-Assen en Groningen-Veendam/ Weener. De Helperzoomtunnel wordt dan ingeschoven.

Arriva en NS zetten bussen in.