Recordaantal Erasmusbeurzen voor Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen heeft een recordbedrag van 1.923.155 euro uit het Erasmus+ programma ontvangen. Ze is daarmee koploper in Nederland.

Met het toegekende budget krijgen studenten de kans om belangrijke internationale ervaring op te doen via een studie-uitwisseling of stage in het buitenland. Bovendien krijgen medewerkers de mogelijkheid om in het buitenland les te geven, onderzoek te doen of een training te volgen.

Met het toegekende bedrag kan de hogeschool ongeveer 1200 studenten en circa 120 medewerkers een beurs voor een internationale ervaring bieden.

Ook kansen buiten Europa

Met het Erasmus+ programma kunnen studenten en medewerkers ook buiten Europa internationale ervaring op doen. Via de Hanzehogeschool kunnen zij in Rusland, Oeganda, Tanzania, Bosnië & Herzegovina, Kosovo, Indonesië, en de Filipijnen terecht.

Erasmus+ programma

De Hanzehogeschool participeert al sinds 1987 met succes in het Erasmus+ programma van de Europese Commissie, dat bedoeld is om de mobiliteit van studenten, docenten en andere medewerkers in het hoger onderwijs te stimuleren.