Zes mbo'ers genomineerd voor ondernemersaward OAG

In Het Kasteel in Groningen wordt dinsdag 25 juni een prijs uitgereikt aan de meest veelbelovende student-ondernemer. De Ondernemersacademie Groningen (OAG) heeft zes studenten genomineerd voor deze zogeheten Ondernemersaward.

De OAG is een samenwerkingsverband van de opleidingscentra Noorderpoort, Alfa-college en ROC Menso Alting. Samen willen zij het ondernemerschap binnen het mbo-onderwijs stimuleren.

Ondernemersacademie Groningen

Studenten in het laatste leerjaar van hun niveau-3-4-opleiding die graag ondernemer willen worden, kunnen zich aanmelden voor de Ondernemersacademie Groningen. Deelnemers worden in een negen maanden durend traject klaargestoomd voor het opzetten van een eigen bedrijf.

In totaal hebben achttien studenten het voorbije jaar alle fijne kneepjes van het ondernemerschap geleerd. Zij presenteren in Het Kasteel hoe ze die kennis toe hebben toegepast in hun eigen onderneming.

Startkapitaal

Op deze presentaties volgt de uitreiking van de Ondernemersaward. De meest veelbelovende studentondernemer wint 1000 euro, te gebruiken als startkapitaal voor zijn of haar onderneming.

De driekoppige jury is afkomstig van VNO-NCW MKB Noord, met het project Ondernemer Coacht Ondernemer (OCO) partner van de Ondernemersacademie Groningen.