Acro Academy Noord Nederland toont zich ware gouddelver

Topsportstichting Acro Academy Noord Nederland (AANN) uit Marum heeft zich zondag nadrukkelijk gemanifesteerd op de NK Acrogym in Rotterdam. In niet minder dan acht van de twaalf categorieën betraden AANN-teams de hoogste trede van het ereschavot.

Het trio Nanda Huisman, Remke Huisman en Fei Oudhof pakte de nationale titel in de categorie Senioren.

Amber Bosma, Famke van Wieren en Yanouk Visser pakten het goud bij de Junior 2-groepen.

Myrthe Tognini, Nova Houtman en Arjenne Steenbergen (combiteam AANN/ FC Meppel) werden eerste in de categorie Junior 1.

Ook damespaar Robin Hooijenga en Anna Koster en gemengd paar Marten-Lin Visser en Tess Offringa - twee combiteams van AANN en SV Donkerbroek - veroverden het goud in deze categorie.

In de categorie Jeugd toonde het trio Inge Speerstra, Lisanne Hulder en Xiao Mei Harms (combiteam AANNy/ WSBF Surhuisterveen) zich oppermachtig.

EK-kwalificatie

Voor deze zes teams waren de NK bovendien de laatste mogelijkheid kwalificatie voor de EK in het Israëlische Holon af te dwingen. Alle zes hebben ruim aan de kwalificatienormen voldaan en mogen derhalve in oktober afreizen naar de EK.

Nog twee keer goud

Behalve voor de EK-gangers was er in het Rotterdamse Ahoy goud voor damespaar Inge Stienstra en Carola van Dijk (combiteam AANN/ WSBF Surhuisterveen) en gemengd paar Ties Oosterhof en Rebecca Groote. Deze beide teams kwamen uit in de categorie Pupil.