Nijestee viert eeuwfeest met plantjes voor alle ruim 22.000 huurders

‘Stad in bloei’. Onder deze noemer heeft Nijestee al haar ruim 22.000 huurders uitgenodigd zaterdag 29 juni een setje kleurrijke plantjes op te halen voor in hun tuin, op de galerij of het balkon. Aanleiding is het honderdjarig bestaan van de woningcorporatie.

Huurders kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur in het pand aan het Damsterplein terecht om een setje plantjes op te halen - op vertoon van hun uitnodiging. Ook zijn ze welkom om met koffie en taart de verjaardag mee te vieren.

Vanaf 11.00 uur staan ook rondleidingen door het pand aan het Damsterplein geprogrammeerd.

Damsterplein in bloei

Voorafgaand aan het feest op 29 juni worden, in samenwerking met de gemeente, de oranje plantenbakken op het plein voorzien van bloeiende planten.

‘Stad in bloei’ is het eerste evenement in een reeks van initiatieven rondom het honderdjarig bestaan van Nijestee.

Fusie Gruno en Groningen

Nijestee is ontstaan uit een fusie tussen Gruno Woondiensten en Woningbouwvereniging Groningen. De woningbouwverenigingen zijn een dag na elkaar opgericht, op 26 (Gruno) en 27 (Groningen) november 1919.

Groningen werd door socialisten gesticht en Gruno richtte zich op de medewerkers van de spoorwegen. De twee corporaties zetten zich in om goed wonen mogelijk te maken voor mensen die niet zelf in passende huisvesting konden voorzien.

13.500 woningen

De Groninger corporaties fuseerden op 31 december 1998 tot Nijestee. Deze woningcorporatie beheert circa 13.500 woningen, in bijna alle wijken in de stad.

Een op de vijf woningen in de stad Groningen is door de corporatie gebouwd, waaronder nagenoeg de hele Oosterparkwijk.