Wie wordt de achtste kinderdichter van Groningen?

Het VRIJDAG Theater in Groningen vormt donderdag 27 juni het decor voor de finale van de verkiezing van de achtste kinderdichter van Groningen.

De kinderdichter is een jonge (10 - 12 jaar) dichter die in Groningen de poëzie voor en door kinderen representeert. Hij of zij schrijft iedere drie maanden een gedicht ter publicatie en treedt op bij bijzondere gebeurtenissen in de stad.

Poëzieworkshops

In de voortraject van de door het Poëziepaleis georganiseerde verkiezing hebben professionele dichters poëzieworkshops gegeven in groepen 7 van basisscholen in Groningen.

De leerlingen die deze workshop volgden, konden vervolgens maximaal drie zelfgeschreven gedichten inzenden voor de verkiezing.

Vijftien finalisten

Het resultaat: ruim 450 inzendingen. Hieruit zijn vijftien finalisten gekozen. Zij lezen hun gedicht donderdag voor in het VRIJDAG Theater.

Een uit wethouder Paul de Rook, oud-stadsdichter Lilian Zielstra, Klarie Everts van de bibliotheek en de huidige kinderdichter Famke Gussenhoven bestaande jury bepaalt vervolgens wie zich een jaar lang de Kinderdichter van Groningen mag noemen.

De presentatie van de finale van de verkiezing is in handen van stadsdichter Renée Luth. Tussen de voordrachten door is er een optreden van Circus Santelli.