Noorderzon op bijzondere locaties | Tip van de Programmeur

GRONINGEN Over zes weken is het alweer tijd voor Noorderzon! Kaarten voor het internationale hoofdprogramma van Noorderzon zijn al online verkrijgbaar.

Je kunt kiezen uit 32 voorstellingen, concerten en lezingen van over de hele wereld. Op 15 juli (12:00) start de kaartverkoop voor het gehele programma. Om je te helpen een keuze te maken, tippen verschillende Noorderzonners in aanloop naar het festival (15-25 augustus) een voorstelling. Deze week tipt Lesley Baker (online marketing) twee voorstellingen waarbij je niet stilstaat.

Bissane Al Charif & Chrystèle Khodr | I Once Entered a Garden (15 t/m 21 aug)

Een bijzonder project dit jaar op Noorderzon in de Watertoren: de multimediale installatie I Once Entered a Garden van Bissane Al Charif en Chrystèle Khodr (Frankrijk/Libanon). In deze installatie draait het om de eerste seksuele en liefdeservaringen van verschillende generaties mannen en vrouwen uit het Midden-Oosten. Al bewegende tussen feit en fictie krijg je de kans om te verdwalen in een verloren tuin vol unieke – maar o zo herkenbare – herinneringen. Ondeugend, liefdevol en overrompelend.

Alexander Vantournhout | Screws (21 en 22 aug)

Tijdens deze gloednieuwe voorstelling van de Belgische choreograaf Alexander Vantournhout zit je wederom niet stil. Je loopt namelijk een parcours langs miniperformances door het prachtige oude gebouw van Minerva aan de Praediniussingel. Dansers blijven in evenwicht – of net niet – dankzij voorwerpen die zijn vastgemaakt aan hun lichaam: ijssteigers, bowlingballen en antizwaartekrachtschoenen. Geef je over aan deze eigenzinnige, droogkomische mix tussen circus en moderne dans.

Kaarten zijn nu verkrijgbaar via de website (www.noorderzon.nl). Op 1 augustus opent ook een fysiek kaartverkooppunt in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11, voor iedereen die liever even live contact wil.

Lesley Baker, online marketing Noorderzon