Mega-fietsenkelder onder oude V&D aan Grote Markt

Bezoekers aan de Groningse binnenstad kunnen na de zomer volgend jaar hun fiets kwijt in een mega-parkeerkelder onder de vroegere V&D aan de Grote Markt.

De gemeente Groningen is met de eigenaar van het warenhuis in gesprek over een stalling met plaats voor 1500 fietsen. Wethouder Philip Broeksma verwacht dat de deuren na zomer volgend jaar open kunnen.

Daarmee bindt de gemeente de strijd aan met het groeiende fietsparkeerprobleem in het Groningse centrum. Ook onder de Nieuwe Markt, rondom het eind dit jaar te openen Groninger Forum, is in dat kader een parkeerkelder gepland met plek voor nog eens 1500 fietsen.

Investering loop in de zeven cijfers

Hoeveel de stalling onder de V&D gaat kosten kan Broeksma nog niet precies inschatten. Maar de investering loopt ,,in de zeven cijfers''. De wethouder vraagt de gemeenteraad in september een krediet van 200.000 euro om de plannen verder uit te werken,

Het vroegere V&D-complex is nog niet in eigendom in de gemeente. Die kijkt daarom nu met de eigenaar naar de mogelijkheden tot koop van de kelderverdieping. Maar pacht- of andere constructies zijn volgens Broeksma ook een optie.