Onderzoek Hanzehogeschool leidt tot onderneming ‘Vital WorkSpace’

Docentonderzoeker Willem Fust van de Hanzehogeschool Groningen en eigenaar van Vital WorkSpace zet het meetinstrument Indoor Comfort Index (ICI) als product in de markt na positieve onderzoeksresultaten.

GRONINGEN De ICI meet het binnenklimaat van kantoren. Het is een uniek meetinstrument omdat het objectieve metingen van de werkplek combineert met de perceptie van kantoorgebruikers. Vital WorkSpace wordt ondersteund door de Hanzehogeschool en heeft inmiddels al een aantal vaste klanten.

De ICI meet de temperatuur, luchtvochtigheid, licht, geluid en CO2 en de perceptie daarvan door de kantoorgebruikers. De ICI draagt bij een aan gezonde werkomgeving dat zorgt vervolgens voor een hogere productiviteit en welzijn van medewerkers. Met de ICI wordt het binnenklimaat van kantoren beter afgesteld op de gebruikers.

De positieve onderzoeksresultaten van de ICI zijn voor docentonderzoeker Willem Fust reden om het meetinstrument in de markt te zetten en zo zijn eigen onderneming te starten, genaamd Vital WorkSpace. De onderneming werkt daarbij nauw samen met het lectoraat Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen waarbij de data beschikbaar blijven voor onderzoeksdoeleinden.