Stel moet de cel in voor mensenhandel

Voor mensenhandel en witwassen moet een 36-jarige man uit Surhuisterveen 30 maanden (waarvan zes voorwaardelijk) de cel in. Zijn partner, een 23-jarige vrouw uit Groningen, moet 24 maand zitten ( 8 voorwaardelijk).

Ze hebben twee 17-jarige meisjes, beiden prostitué, een paar maanden uitgebuit. Het stel ontkende.De man erkende wel dat hij tegen betaling optrad als chauffeur en de meisjes naar klanten bracht.

Nauwelijks klanten

Ook stelde hij advertenties op die werden geplaatst op Speurders (.nl). De advertenties van de meisjes leverden nauwelijks klanten op. Nadat hij van het ene meisje een ‘Russische lady’ en van de andere een ‘jonge studente’ had gemaakt, stroomden de mannen toe.

De seksafspraken werden gemaakt bij de klanten thuis, in een woning aan de Paterswoldseweg in Groningen of bij Van der Valk (hotel) in Assen. Op rekeningen van de man is tienduizenden euro’s onverklaarbaar geld gevonden.

Dwang

Er was sprake van een zekere dwang. De rechtbank veroordeelde de man tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 12.000 euro, de vrouw moet ruim 10.000 euro betalen.

De vrouwelijke dader werkt zelf ook in de prostitutie. Zij verbleef een paar jaar geleden in jeugdinrichting Het Poortje. De twee uitgebuite meisjes verbleven ook in Het Poortje. Ze hadden de benen genomen.