Noorderpoortstudenten krijgen eerste Goethe certificaten

Negen studenten van Noorderpoort Business & Administratie kregen woensdag het Goethe certificaat. Het is voor het eerst dat Noorderpoorters dit certificaat mogen ontvangen.

De negen studenten hebben het afgelopen jaar het keuzedeel Duits in de beroepscontext gevolgd. Het Goethe certificaat geeft een internationaal erkend document op basis van het taalniveau. Nu ze het certificaat op zak hebben, zijn hun kansen op de arbeidsmarkt behoorlijk gestegen. Zeker in een grensregio als Groningen hebben deze studenten een streepje voor op hun concurrentie.

Deze week ontvangen honderden studenten van Noorderpoort hun mbo-diploma. En er zitten hele bijzondere, opvallende en mooie diplomeringen tussen. Geslaagden van de opleiding Chauffeur Wegvervoer niveau 2 aan Noorderpoort Automotive & Logistiek hebben maandag in stijl hun diploma in ontvangst genomen. Dit deden zij in, hoe kan het ook anders, de vrachtwagen. Student Jarik van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal heeft zijn diploma wel op een hele bijzondere plek ondertekend. Hij zat samen met een aantal andere Noorderpoorters voor het internationale project Out of Area in Bosnië. Eigenlijk zouden ze maandag al terugvliegen, maar door het slechte weer bleven ze aan de grond staan. Toch kreeg Jarik zijn diploma gewoon overhandigd. Maar dan in Bosnië, in plaats van Nederland.