Matig debuut nieuwelingen bij reserves FC Groningen

GRONINGEN FC Groningen neemt met ingang van dit seizoen weer met een reserveteam deel aan de competitie. Voor dat elftal gelden geen leeftijdsgrenzen, zodat alle spelers uit de selectie van hoofdtrainer Danny Buijs er wedstrijdritme in kunnen opdoen.

Het tweede elftal opende de competitie met een 3-0 zege op FC Twente 2, maar ging maandagmiddag op sportpark Corpus den Hoorn met 5-1 onderuit tegen een veel sterker Vitesse 2. De interesse van de ruim 200 toeschouwers ging in hoofdzaak uit naar de drie spelers die vorige week aan de selectie waren toegevoegd: de Deen Nicklas Strunck-Jakobsen (20), de Zweed Joël Asoro (20) en de Belg Ahmed El Messaoudi (24).

De laatste twee speelden elk een helft, Strunck kwam de hele wedstrijd in actie. De jonge Deen startte als rechtsback en maakte geen al te sterke indruk. Hij veroorzaakte een strafschop waaruit de 1-3 ontstond en liet zich voorafgaand aan de 1-4 te gemakkelijk uitspelen. Middenvelder El Messaoudi liet plus- en minpunten zien. Hij heeft een goed overzicht en een dito techniek, maar is traag. In de omschakeling bij balverlies liepen de spelers van Vitesse gemakkelijk bij hem weg. Maar de Belg gaf ook de assist op het doelpunt van Romano Postema. De 17-jarige spits zorgde daarmee voor de 1-0 en die was verdiend want in de openingsfase was FC Groningen 2 nog beter. Het op de counter loerende Vitesse kwam echter in een mum van tijd op 1-2 door twee goals van de talentvolle Thomas Buitink. Nog voor rust maakte de Algerijn Oussama Darfalou er vanaf elf meter 1-3 van. De twee zijn bij Vitesse sterke back-ups voor het spitsenduo Bryan Linssen en Tim Matavz.

Bij FC Groningen 2 kwam Joël Asoro in de tweede helft als rechtsbuiten in de ploeg. De aanvaller liet zien razendsnel te zijn, maar zijn ploeggenoten bleken onvoldoende in staat om hem te lanceren. Dat kwam mede doordat de ploeg als geheel te veel naar de rechterkant overhelde waardoor Asoro nimmer één tegen één kwam te staan. Het compact spelende Vitesse kwam in de tweede helft niet meer in de problemen en counterde simpel naar 1-4 en 1-5.

Opstelling FC Groningen 2:

Hoekstra - Strunck, Te Wierik, Miguel, Warmerdam - Breij, Van Kaam, El Messaoudi (46. Poll), El Hankouri (46. Asoro) - Dallinga (70. Sopacua) en Postema.

Wim Masker