Het zomert volop na op Roodehaan; drukte komt nog

Op festivalterrein Roodehaan aan de rand van Groningen is begin van de zaterdagmiddag voor de zevende keer het Nazomeren Festival van start gegaan.

Die start was rustig. De tientallen bezoekers hadden alle ruimte om te bewegen, munten te kopen en eten te halen.

DJ Daniel Williamsen speelde een uur lang voor een nagenoeg lege vloer. Of dat niet verschrikkelijk is? ,,Nee’’, zegt een collega, ,,het is allang goed dat we hier op de line up staan.’’

Kadepop volgt nog

Nazomeren is bijna het einde van het festivalseizoen. Komend weekeinde staat Kadepop op het Suikerunieterrein nog op de agenda. Daarna is het wel ongeveer herfst.

Bezoekers die zich aan het begin van de middag melden bij de entree, bezoeken Nazomeren niet vanuit de gedachte dat het nog even een keer kan. ,,We zijn hier omdat we de afgelopen jaren hebben gemerkt dat dit een leuk festival is’’, zeggen twee bezoekers die met een biertje zijn aangeschoven een een picknicktafel.

Anders is dat voor Sanne uit Pekela en Michiel uit Usquert. Sanne had in de kaartjes voor het festival in januari al binnen. ,,Had ik ze altijd weer kunnen verkopen, mochten we toch niet gaan’’, zegt ze.

Maar ze hebben de kaartjes gehouden. ,,En dat is mooi, want dit ziet er goed uit’’, zegt Michiel. ,,Prachtig weer ook. Dit is echt nazomeren.’’

Nog tot middernacht

Het festival op Roodehaan duurt zaterdag tot middernacht. Kaarten zijn grotendeels uitverkocht. Vooral bij de entree zijn nog tickets voorradig.