Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt 'klimaatprojecten' Zernike en Paddepoel

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat komt maandag naar de stad. Ze bezoekt het Global Centre on Adaptation op het Zernikexomplex en geeft het startsein voor Klimaatadaptief Paddepoel.

Het Global Centre on Adaptation is opgericht om landen te adviseren over omgaan met klimaatverandering. In Paddepoel vertellen bewoners en wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) de minister over de plannen voor Klimaatadaptief Paddepoel.

Paddepoel krijgt minder asfalt en meer groen

De komende tijd legt WarmteStad in Paddepoel het warmtenet aan, waarvoor verschillende straten op de schop moeten. De gemeente heeft van die gelegenheid gebruik gemaakt om te inventariseren wat bewoners graag anders zouden zien in hun straten. De buurt wordt vergroend, met minder asfalt en meer bomen en planten. Zo is Paddepoel beter bestand tegen hitte en wateroverlast.

Voor de plannen kreeg Groningen 1,25 miljoen euro subsidie, vanuit het Bestuursakkoord Klimaatadaptatie. Daarin werken gemeenten, waterschappen, provincies en Rijk samen om Nederland weerbaarder te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering.