Dankbaar Top Dutch Solar Racing uit Groningen praat Quorn bij over Green Lightning

Top Dutch Solar Racing uit Groningen heeft vorige week een open dag gehouden voor de bevolking van het Australische dorp Quorn. Het uit 26 studenten van Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Friesland College bestaande team verblijft hier in aanloop naar de Bridgestone World Solar Challenge.

De plaatselijke bevolking kreeg de de kans om de Groninger zonneauto Green Lightning te bekijken en vragen te stellen. Daarnaast bezocht Top Dutch Solar Racing de school van het dorp, om daar te vertellen over de zonneauto en het project. Uiteraard mochten de scholieren de zonneauto ook bekijken.

,,De kinderen waren echt heel enthousiast”, zegt Nicole Sanders, een van de teamleden. ,,Ze vonden het heel leuk om de zonneauto in het echt te bekijken en hadden echt goede vragen. Wij vonden het vooral leuk om het enthousiasme terug te zien bij de kinderen! Hopelijk leren ze zo dat techniek ook heel tof kan zijn.’

Dankbaar voor de hulp van de ‘locals’

Top Dutch Solar Racing had de open dag georganiseerd omdat het dankbaar is voor de vriendelijkheid en de hulp van de ‘locals’.

Job Verkruisen, fotograaf van het team: ,,Het is echt ongelooflijk hoe lief de mensen hier voor ons zijn. Alles wordt voor ons geregeld en iedereen maakt een praatje met ons. Daar word je toch gewoon blij van!’”

Bridgestone World Solar Challenge

De Bridgestone World Solar Challenge is een wedstrijd waarin teams met zelfgebouwde zonneauto’s een rit van 3022 kilometer rijden door de outback van Australië. De route gaat van Darwin naar Adelaide en duurt van 13 tot 20 oktober.