Vindicat rouwt om vermoord oud-lid Derk Wiersum met minuut stilte en advertentie

De Groningse studentenvereniging Vindicat staat deze week stil bij het overlijden van advocaat Derk Wiersum. Wiersum werd donderdag voor zijn huis in Amsterdam vermoord. Tussen 1995 en 2001 studeerde hij rechten in Groningen en was hij lid van het studentencorps.

Vindicat heeft de 'corpsrouw' afgekondigd, een periode waarbij op meerdere momenten wordt stilgestaan bij dit overlijden. Zo is er dinsdag een bijeenkomst voor leden en oud-leden. Het bestuur van Vindicat heeft deze dag gekozen omdat Wiersum dan een zitting zou hebben.

'Dit is daarom een geschikt moment om samen te komen en stil te staan bij deze aanslag op de Nederlandse rechtsorde', staat in de mail die binnen de vereniging is verstuurd.

Ook wordt er op zaterdag en woensdag een minuut stilte gehouden. Dit gebeurt voor het zingen van de 'jaarliederen'. In de rouwadvertentie, die zaterdag in NRC Handelsblad is geplaatst, wordt verwezen naar het ‘jaarlied’ uit het jaar dat Van Wiersum zich bij de vereniging aansloot. De krant wijdde zaterdag twee pagina's aan alle advertenties, 28 stuks in totaal. Ook in De Telegraaf en de Volkskrant verschenen zaterdag advertenties.

De rouwadvertentie in NRC Handelsblad.