Groenenberglezing door Titus van Os

De eerste Groenenberglezing van komend seizoen wordt gehouden door Titus van Os, forensisch psychiater en psychoanalyticus, op vrijdag 11 oktober. De lezing heeft de titel ‘Forensisch Psychiatrisch Onderzoek en Behandeling’.

Titus van Os onderzoekt voor alle rechtbanken in Nederland personen die verdacht worden van een ernstig delict en adviseert de rechter over de toerekeningsvatbaarheid en een eventuele maatregel zoals TBS. Hij is onder andere verbonden aan het Pieter Baan Centrum.

De Forensische Psychiatrie is het grensgebied van de Psychiatrie en het Strafrecht. Binnen dit domein worden niet alleen verdachten onderzocht maar ook veroordeelden behandeld die vanuit complexe psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag of delictgedrag hebben vertoond. Ook worden personen behandeld die in aanraking dreigen te komen met het strafrecht. Er ligt een expliciete focus op het terugdringen van het recidiverisico.

Titus van Os bereid komt 11 oktober in De Groenenberg vertellen over zijn werkzaamheden in dit gebied vol voetangels en klemmen.

Aanvang 20.00 uur

Entree 3 euro

Je kunt je aanmelden via lezingendegroenenberg@gmail.com