Derde Groninger Appelfeest bij Vleugel F van De Biotoop in Haren

Het derde Groninger Appelfeest staat in het teken van het voorkomen van voedselverspilling en het belang van regionaal geproduceerd voedsel. Het feest vindt zondag 20 oktober plaats bij Vleugel F van De Biotoop in Haren.

Belangrijk onderdeel van het Groninger Appelfeest is een (overdekte) streekmarkt met twintig kramen. Verder staan onder meer rondleidingen bij de makers van Doggerland Craft Cider en een wildpluk- en een voedselboswandeling geprogrammeerd.

De gemeente Groningen geeft informatie over Operatie Steenbreek. Om het vergroenen van tuinen te bevorderen krijgen bezoekers van het appelfeest een appelbes in ruil voor een stoeptegel.

Om 15.00 uur wordt de documentaire ‘More than honey’ vertoond. Deze documentaire behandelt het wel en wee van de belangrijkste vrienden van de appel: bijen.

Pomologen helpen bezoekers onbekende appelrassen te determineren. Bezoekers kunnen bovendien (op afspraak) hun appel- (of peren)oogst inleveren om te laten persen tot houdbaar sap of afgeven om te laten verwerken tot cider.

Speciaal voor kinderen komt De Knutselkeet naar De Biotoop. En de beheerders van Vleugel F zorgen voor appeltaart en appelsoep.

Natuur en Milieufederatie Groningen en gemeente Groningen

Het Groninger Appelfeest is georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen, in samenwerking met Doggerland Craft Cider, Landschapsbeheer Groningen en VleugelF/ De Biotoop. Het feest duurt van 11.00 tot 17.00 uur.