Deel oude V&D Groningen gesloopt: bouw van markthal en veertig appartementen kan beginnen

De sloop van een deel van het oude V&D-pand in de Rode Weeshuisstraat in Groningen is begonnen. Een markthal en 41 appartementen moeten de straat een nieuw gezicht geven.

Het slopen duurt nog ongeveer twee weken, zegt Kristiaan Capelle, eigenaar van vastgoedontwikkelaar MWPO. In het nieuwe jaar wordt begonnen met de bouwwerkzaamheden: „Dan beginnen we met de fundering en starten we met het archeologisch onderzoek.”

Veel belangstelling

De bouw van de 41 stadsappartementen start komend voorjaar. „We gaan er vanuit dat tegen die tijd alle appartementen verkocht zijn”, aldus Capelle. Het gaat hard: 36 woningen zijn inmiddels onder optie: „Er is veel belangstelling voor, geïnteresseerden moeten er snel bij zijn.”

Markthal

De appartementen komen boven een nieuwe markthal van duizend vierkante meter voor de ambachtelijke, verse boodschappen. Daarnaast verrijst in dezelfde straat ‘The Warehouse’, waarin een nieuwe vestiging van woonwinkel Laif & Nuver wordt geopend. Daarboven worden appartementen gebouwd voor ‘young professionals’.

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2021 afgerond.