29ste Taptoe Groningen presenteert zeven orkesten

De 29de editie van de Taptoe Groningen, op zaterdag 9 november in Martiniplaza, presenteert liefst zeven orkesten. De voorverkoop voor het evenement is inmiddels begonnen.

Deze keer is er ook Duitse inbreng op de Taptoe. De Iserlohner Stadtmusikanten uit Iserlohn is een gelauwerd orkest. De groep is in juni uitgeroepen tot Duits kampioen. Minder kilometers moeten de leden van Bicycle Showband Crescendo uit Opende richting de Leonard Springerlaan maken. Het korps is wereldberoemd omdat ze al fietsend musiceren.

Orkesten komen uit het hele land

Uit Leeuwarden komt het getalenteerde korps Jong Pasveer. Vanuit het zuiden van het land is de Verkennersband voor de Taptoe geboekt. dit gezelschap uit Maastricht heeft opgetreden in heel Europa en in de Verenigde Staten.

Uit Assen komt de Mercurius Marching Showband. Dit gezelschap heeft het optreden op de taptoe afgedwongen door de open Dutch Showcorps Championships is Assen te winnen. Uit Schiedam komt de Rijnmondband en vanuit Sassenheim maakt Adest Musica de reis naar Groningen. Blaaskapel De Utlopers uit Sneek is geboekt als dweilorkest.

Voorverkoop is begonnen

De kaartverkoop voor de taptoe is inmiddels begonnen. Kaarten zijn te verkrijgen via de bekende voorverkoopadressen en via deze website.