Middag van het Fantastische Lied in Kroeg van Klaas in Groningen

De schrijvers Peter Schaap en Martijn Adelmund vormen zaterdag 26 oktober de muzikale line-up van de Middag van het Fantastische Lied in Kroeg van Klaas in Groningen.

Peter Schaap had in de jaren ‘70 hitjes met nummers als ‘Adem mijn adem’ en ‘Vliegen als een vogel’. Begin jaren ‘80 verruilde hij de gitaar voor de pen en schreef hij diverse fantasyromans en kinderboeken.

Martijn Adelmund (1977) is schrijver van fictie en non-fictie. Boeken in het fantastische genre van zijn hand zijn ‘Heksenwaan’, ‘Heksenkind’ en ‘Max Havelaar met zombies’.

Adelmund treedt sinds enkele jaren op met eigen muziek, vermengd met theater en spoken word. Dit vormt ook de basis voor zijn optreden in de Kroeg van Klaas.

Fantastisch Genre

De Middag van het Fantastische Lied is een initiatief van Stichting Fantastisch Genre en NoordWoord. Het evenement wordt ondersteund door de Kunstraad Groningen.

Het programma begint om 16.15 uur met een optreden van Martijn Adelmund. Om 16.45 uur volgt de lezing ‘Fantastische muziek en het fantastische genre’. Het optreden van Peter Schaap begint om 17.15 uur.