Nyassa Alberta uit Groningen krijgt hoofdrol in musical over Tina Turner

Nyassa Alberta uit Groningen gaat de hoofdrol spelen in TINA - De Tina Turner Musical van Stage Entertainment Nederland. Producent Albert Verlinde maakt dat maandag bekend tijdens de castpresentatie in het Beatrix Theater in Utrecht.

Verlinde vindt het hoog tijd dat het Nederlandse publiek Nyassa, die de afgelopen jaren in Duitsland woonde en hoofdrollen speelde in meerdere musicals, leert kennen. ,,Nyassa zal iedereen versteld doen staan."

Voor de actrice, die eerder te zien was in musicals als The Lion KingWe Will Rock You en Hairspray, is Tina geen onbekende rol. Ze is sinds maart dit jaar de understudy in de Duitse versie van de Stage Entertainment-productie. (lees verder onder de video)

De musical over het werk en leven van de legendarische zangeres gaat op 9 februari in première in het Beatrix Theater in Utrecht en volgt Mamma Mia! op. De ABBA-musical wordt in december voor het laatst opgevoerd.

TINA - De Tina Turner Musical beleefde vorig jaar zijn wereldpremière in Londen en is daar nog steeds te zien. De Broadway-versie gaat in november in première.

Nyassa Alberta

Nyassa Alberta is geboren in Groningen en ging daar naar het Willem Lodewijk Gymnasium. Daarna studeerde ze een jaar Engelse grammatica en literatuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dat maakte ze niet af omdat ze werd toegelaten tot de Jazz Musical Dance Adademy in Amsterdam. Sinds 2006 speelt ze in musicals in Duitsland, Oostenrijk en Zwiterland.