Dinsdag protestactie om verkoop Pepergasthuis in Groningen

De bewoners van het Pepergasthuis in de stad Groningen organiseren dinsdagmiddag een protestmars tegen de verkoop van het historische hofje.

Woningcorporatie Lefier is eigenaar van het 600 jaar oude Pepergasthuis en is van plan het hofje te verkopen aan vastgoedontwikkelaar Jan Berry Drenth. De verkoop stuit op verzet van bewoners en anderen, die niet willen dat het Pepergasthuis in handen komt van een particuliere vastgoedbelegger.

De gemeente Groningen heeft bij de landelijke Autoriteit Wonen bezwaar gemaakt tegen de verkoop. Aankomende dinsdag is daarover om 16.00 uur een hoorzitting in het Cascadegebouw in de stad.

Route van de optocht

Voorafgaand aan de hoorzitting houden bewoners en anderen die niet willen dat de verkoop doorgaat een protestdemonstratie tegen de verkoop. Deelnemers verzamelen zich om 14.30 uur in het hofje en beginnen een kwartier later met een optocht. Die zal lopen langs de Kleine Peperstraat, Zuiderdiep, Stationsstraat, Eeldersingel en komt uit bij het Cascadeplein, waar de hoorzitting is.

Na de hoorzitting gaat de Autoriteit Wonen in beraad en volgt een aantal weken een definitief oordeel over de verkoop van het Pepergasthuis. Het is nog niet bekend wanneer de uitspraak exact wordt verwacht.