Try-out PianoFest in Groningen: amateurs kruipen in huid concertpianist

Jong en oud. Beginnelingen en lange-termijn hobbyisten. Fanatieke studenten en natuurtalenten. Ze komen allemaal aan bod op PianoFest, het enige amateurpianofestival van Nederland dat zaterdag 21 en zondag 22 december plaatsvindt in Amsterdam. Maar eerst, zaterdag 9 november, is er een try-out in het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Op PianoFest kruipen ongeveer 200 amateurpianisten gedurende 5 minuten in de huid van een concertpianist. De deelnemers spelen op een Steinway-concertvleugel voor een volle zaal, inclusief vakjury met onder anderen de pianisten Yoram Ish-Hurwitz, Daria van den Bercken, Tilmar Junius en Julien Libeer.

,,Het doel van het festival is om amateurmusici het podium te geven dat zij verdienen en om te laten zien hoe leuk het is om zelf muziek te maken’’ zegt Lizzy Beekman, voorzitter van PianoFest.

Try-out in Groningen

In de try-out in Groningen kunnen PianoFest-deelnemers hun repertoire al eens voor publiek én vakdocent Nata Tsvereli van het Prins Claus Conservatorium ten gehore brengen. Tsvereli geeft daarbij ook feedback.

De try-out in zaal 222 van het Prins Claus Conservatorium duurt van 13.00 tot 15.00 uur.

Medio november worden ook nog try-outs gehouden in Zwolle en Amsterdam.