Orgel Ladies Night in Martinikerk is toetje Orgelzomer Groningen

‘Orgel & Ondernemerschap, vrouwen laten zich horen!’ is het thema van een Orgel Ladies Night In de MartiniKerk in Groningen op 21 november. Deze Ladies Night is het toetje van de Orgelzomer Groningen.

De organisatie van de Orgel Ladies Night is in handen van de vrouwen van Erfgoedpartners en Stichting Groningen Orgelstad. Zij hebben in het voortraject een netwerk van ambassadeurs geactiveerd: Groningse topvrouwen die allemaal op hun eigen manier – zakelijk, politiek, of cultureel – een stempel hebben gedrukt op de maatschappij.

Deze ambassadeurs ondersteunen het doel van de Ladies Night, namelijk het bieden van een platform voor vrouwen om elkaar te ontmoeten en meer te leren over ondernemerschap en het orgel, en promoten het evenement actief in hun eigen netwerken.

‘Met beide benen op de grond kom je geen stap vooruit’

Een van de sprekers op de Ladies Night is Victorine de Graaf, commercieel directeur van bouwconcern Van Wijnen. Zij geeft in haar lezing ‘Met beide benen op de grond kom je geen stap vooruit’ haar visie op succesvol innovatief ondernemerschap.

Daarnaast spreekt organist Gerrie Meijers uit Haarlem over carrière maken in de orgelwereld. Meijers zal bovendien haar eigen favoriete orgelwerken introduceren. Datzelfde doet de Groningse organist Janny de Vries.

Zij spelen deze orgelwerken op de beide orgels van de Martinikerk: het koororgel en de grote ‘zus’, het wereldberoemde Martiniorgel.

Orgelzomer Groningen

Orgelzomer Groningen is een drie maanden durend muziekfestijn festival, georganiseerd door Erfgoedpartners, Stichting Groningen Orgelland en Stichting Groningen Orgelstad.

Aanleiding was de 300ste sterfdag van orgelbouwer Arp Schnitger, van wie in Groningen veel orgels bewaard zijn gebleven.

De Ladies Night duurt donderdag op 21 november van 17.30 tot 20.00 uur. Ook mannen zijn welkom.