Topduel FC Groningen onder 19

GRONINGEN Voor liefhebbers van topjeugdvoetbal is er zaterdag een interessant programma op sportpark Corpus den Hoorn.

Hoofdnummer is FC Groningen onder 19 - PSV onder 19, een duel tussen de koplopers van de eredivisie. Beide ploegen hebben achttien punten uit acht wedstrijden. Het nog ongeslagen FC Groningen is koploper doordat het een beter doelsaldo heeft dan de talenten uit Eindhoven. Vanwege het WK onder 17 in Brazilië heeft de competitie voor de onder 19-teams een paar weken min of meer stil gelegen. FC Groningen onder 19 streed op zaterdag 19 oktober voor het laatst om de punten. PSV verloor vorig week zaterdag op De Herdgang met 2-0 van Heerenveen.

FC Groningen kan zaterdag mogelijk weer beschikken over Romano Postema die dit seizoen een beetje tussen drie elftallen en twee trainingsgroepen heen en weer pendelt. Postema viel een paar keer in bij het eerste elftal en speelde en scoorde voor zowel het tweede elftal als voor FC Groningen onder 19. Van de selectie van de trainers Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers doen diverse spelers geregeld mee aan wedstrijden van het tweede elftal. Het duel met PSV begint om 15.00 uur.

Het ‘voorprogramma’ telt twee interessante duels. Om 11.30 uur is de aftrap van FC Groningen onder 13 tegen Ajax onder 13 en een uur later begint FC Groningen onder 17 - PEC Zwolle onder 17. De inzet daar is een plek in de kampioenspoule.