Weg met die 'grauwe smurrie': bladruimactie op begraafplaats in Noordlaren

Zo’n veelkleurig bladerdek ziet er weliswaar eventjes prachtig uit, maar wordt al snel ‘een grauwe smurrie’. Reden voor de Protestantse Gemeente Noordlaren-Glimmen zaterdag 14 december een bladruimactie te houden op de begraafplaats in Noordlaren.

Het is een ‘goede gewoonte’ van de Protestantse Gemeente Noordlaren-Glimmen: de begraafplaats in Noordlaren wordt elk jaar, steevast op de 2de zaterdag van december, winterklaar gemaakt. Omdat ze er aan hecht dat de begraafplaats een prettige plek is om geliefden en naasten te gedenken.

Belettering bijgeschilderd

Eerder dit jaar kreeg het baarhuisje op de begraafplaats al een nieuwe lik verf en werd de belettering van een aantal graven bijgewerkt. Verder wordt dit najaar flink gesnoeid en worden 2 zieke bomen gerooid.

Over een structurele oplossing voor het onkruid op de paden – een probleem sinds het verbod op het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup – wordt nagedacht.

Op de begraafplaats in Noordlaren zijn dit jaar 7 mensen begraven.

Vrijwilligers

Wil je helpen de begraafplaats winterklaar te maken? Dan kun je je zaterdag 14 december om 08.30 uur melden op de begraafplaats aan de Pollseweg, achter De Rieshoek en de ijsbaan. Er is weliswaar gereedschap beschikbaar, maar je mag een eigen hark, bezem en/ of bladblazer meenemen.