FC Groningen wil aanvalsspel verbeteren

GRONINGEN Tijdens een trainingskamp in het Limburgse Horst en in wedstrijden tegen topclubs uit de Regionalliga West wil FC Groningen werken aan het verbeteren van het aanvalsspel. Dat liet voor de winterstop in veel wedstrijden te wensen over.

FC Groningen oefent morgen (woensdag, aftrap 14.00 uur) tegen SV Rödinghausen, de trotse koploper van de Regionalliga West en zaterdag (15.00 uur) tegen het roemruchte Rot Weiss Essen dat derde staat in dezelfde afdeling. Een paar jaar geleden was Rödinghausen in de zomer sparringpartner van FC Groningen. Het gelijkopgaande duel eindigde toen in 3-3. Een van de Duitse doelpuntenmakers was destijds Marius Bulter die tegenwoordig basisspeler is van Bundesligaclub Union Berlin.

Tweede siezoenshelft

FC Groningen speelde vorig seizoen een indrukwekkende tweede seizoenshelft waarin uit 17 wedstrijden maar liefst 30 punten werden verzameld. Het doelsaldo bedroeg 21-15. In de eerste helft van het lopende seizoen (het gewonnen duel met Emmen niet meegerekend) veroverde de ploeg van trainer Danny Buijs acht punten minder en was het doelsaldo 19-18. Het is dus niet gelukt om aanvallend beter voor de dag te komen. Het is nog onduidelijk of de club plannen heeft om de selectie in aanvallend opzicht te versterken. Zeker is dat de club wil meewerken aan het al dan niet tijdelijke vertrek van een aantal spelers. Zo mogen reservedoelman Jan Hoekstra en Amir Absalem worden verhuurd en staat de club open voor een definitief vertrek van Jannik Pohl die terugkeert van een weinig succesvol verlopen huurperiode bij AC Horsens. Ook zou een vertrek van Thijs Dallinga (voorbijgestreefd door de jongere Romano Postema) en Charlison Benschop bespreekbaar zijn.