Brood halen bij de Rieshoek | UUT Noordlaren

De Noordlarense Tia Ebbinge verzorgt regelmatig de rubriek UUT Noordlaren. De keer: Brood halen bij de Rieshoek.

Regelmatig zeiden mijn vriendin en ik we tegen elkaar: „Wat zou het toch fijn zijn als we weer vers brood konden halen in het dorp”. In de Kerkstraat in Noordlaren deden de bakker en andere winkels lang geleden goede zaken. Helaas moest ook de bakker zijn deuren sluiten, hij kon geen opvolger vinden en vanaf die tijd zijn de inwoners genoodzaakt elders hun brood te halen.

Maar het tij keerde op 5 oktober j.l. Op de eerste streekmarkt voor de Rieshoek stond Steffie Herbrink uit Glimmen met haar zelfgebakken broden. Deze vonden gretig aftrek en ik dacht net als vele andere dorpsbewoner: „Dit smaakt naar meer!”En zo geschiedde. Nu staat iedere vrijdagmorgen van 10.00 tot 13:00 uur Thuisbakkerij Stoet uit Glimmen met een broodkraam in of buiten onze geliefde Rieshoek. Vele dorpelingen weten hun weg nu naar deze plaatselijke broodkraam te vinden. Zo zie je maar weer, er gaat niets boven lekker versgebakken brood!

Haar broden maakt Steffie met meel dat verbouwd en gemalen is in Groningen en Drenthe. Ze maakt iedere vrijdag een wisselend assortiment. Als je bij haar bestelt voor woensdag 12.00 uur, dan kan je je bestelling op vrijdag halen. En sociaal gebeuren ook, want er is altijd bedrijvigheid in en om de Rieshoek en iedereen maakt er graag een praatje.

En zo stond ik onlangs vrijdag met het middageten te smullen van een heerlijke snee brood royaal belegd met boter en geraspte kaas. Mijn favoriet!