Leuke uitjes dit weekend | Gezinsbode

GRONINGEN De Gezinsbode selecteert enkele leuke uitjes voor het weekend.

De stad loopt deze week vol met muziek van Eurosonic, en zaterdag is er nog Noorderslag. Maar er is meer te beleven. Bijgaand een kleine greep uit het enorme aanbod uitgaansmogelijkheden.

Balfolkcafé

Balfolkcafé op 17 januari 20.30 uur in De Kapel ORKZ Groningen, met Wouter Kuyper en Auke Eringa. Wouter en Auke spelen (beide op trekzak) werk uit het gloednieuwe Deunenboek en zullen daarna, bij de muzieksessie (22.00 uur) met wie mee wil spelen ook een aantal nummers uit het dit boek. Zoals altijd weer dansuitleg vooraf (19.30 uur) door Ineke Janssen-Steenberg, waarbij Ma-ïr de muziek zal spelen.

‘Filler IV: Settings’

De opening van ‘Filler IV: Settings’ is zaterdag 18 januari om 15.00 uur in SIGN Winschoterkade 10 Groningen. Sophie Lee, Victor Crepsley en Sophia Löwe creëren drie autonome ‘stages’, installaties die een eigen omgeving vormen in SIGN. Verwacht sterk visuele, prikkelende settings die spelen met verwachtingen en bestemd zijn voor eigen interdisciplinaire performances, acties, gigs, maar ook voor die van anderen, zoals op 17 januari met 'Noise, Soup & Knowledge" van 16.00 tot 19.30 uur samen met Academie Minerva Pop cultuur met o.a. Jesse Joel, LAAR en Pauper Poëzie e.a. te zien tot en met 15 februari.

Knuffel voor jou

Zondag 19 januari wordt Knuffel voor jou georganiseerd door vier studenten van de Hanzehogeschool in samenwerking met het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ). Het doel van dit evenement is zoveel mogelijk geld ophalen om het verblijf in het BKZ zo aangenaam mogelijk te maken. Alle opbrengsten van deze dag zullen worden gedoneerd aan de stichting die aan het BKZ verbonden is. De gehele middag van Knuffel voor jou zal in het teken staan van feel good. De inloop van een knuffel voor jou is om 14:00 in Pathé Groningen. De dag wordt afgetrapt met het schrijven van kaartjes aan de kinderen van het BKZ. Deze kaartjes zullen later persoonlijk worden overhandigd aan de kinderen. Aanmelden kan via: www.knuffelvoorjou.registro.nl.

Expositie Verbinding

Expositie Verbinding in Galerie Lemferdinge. Onlangs is de tentoonstelling ‘Verbinding’ geopend in Galerie Lemferdinge, met werk van Gina Bilyam, Linda Keuris, Rob Koot en Flos Pol. Juist in deze letterlijk en figuurlijk in brand staande wereld is verbinding des te belangrijker. Flos Pol zoekt die verbinding in de natuur, Rob Koot in de vorm en het zoeken naar balans, Linda Keuris in de mens en hoe die zich verhoudt tot de wereld, en Gina Bilyam in de traditie, de ontmoeting met een andere cultuur en patroonherhaling. Te zien op zaterdagen van 14.00 tot 17.00 uur en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur, tot en met zondag 15 maart.