Trainer Danny Buijs en FC Groningen willen met elkaar verder: nieuw contract in de maak (+poll)

FC Groningen en trainer Danny Buijs zijn in gesprek over een nieuw contract. Club en oefenmeester hebben de intentie om voor meerdere jaren met elkaar verder te gaan.

Buijs en FC Groningen hebben een eerste gesprek gehad tussen kerst en oud en nieuw. Een vervolgafspraak is gemaakt. De trainer is sinds de zomer 2018 in dienst bij de club. Hij was toen debuterend hoofdtrainer in de eredivisie.

In zijn eerste seizoen eindigde Buijs met FC Groningen op een verdienstelijke achtste plaats. In de play-offs voor Europees voetbal standde de ploeg in het tweeluik met Vitesse. Dat terwijl De Trots van het Noorden dramatisch aan de competitie begon. Na de winterstop kreeg de trainer het toch nog op de rit, waarna een sterke opmars volgde. Vooral in verdedigend opzicht viel de FC in positieve zin op.

Attractiever voetbal

Groningen verkocht in de zomer een aantal sterkhouders, waaronder de Japanner Ritsu Doan (PSV) en het talent uit eigen kweek Ludovit Reis (FC Barcelona). In het huidige seizoen wilde Buijs met zijn ploeg beter voor de dag komen en met attractiever voetbal het thuispubliek in het Hitachi Stadion vermaken. De trainer geeft voor de camera’s van FCG TV toe dat het op dat vlak beter kan. ,,We geven heel weinig weg, maar aan de bal moet het beter’‘, aldus de coach.

Zaterdag staat de eerste wedstrijd na de winterstop voor de huidige nummer tien van de eredivisie op het programma: uit bij FC Twente. De ploegen trappen af om 19.45 uur.