SP Groningen verzamelt voer voor Koolmees (minister Wouter Koolmees welteverstaan)

Onder de noemer ‘Voer voor Koelmees’ zamelt de SP in Groningen voer in voor minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Geen voedsel, maar redenen voor de verhoging van het minimumloon.

Minister Koolmees gaf eerder deze maand, na evaluatie van de ontwikkeling van het minimumloon tussen 2011 en 2018, aan geen reden te zien het minimumloon te verhogen.

De SP vraagt mensen nu de minister redenen te geven het minimumloon en de rest van de lonen toch te verhogen. Deze kunnen op www.lonenomhoog.nl worden ingevuld.

SP-Kamerlid Jasper van Dijk is voornemens ‘het voer’ te gebruiken in debatten met Koolmees.

Onderdeel landelijke campagne

De actie van de SP is onderdeel van een landelijke campagne om de lonen en inkomens van mensen te verhogen. ,,De student, de AOW’er, de callcenterwerker, de leraar, de huurder en de zorgverlener hebben veel meer met elkaar gemeen dan met grote bedrijven en grootvermogenden. Waar bedrijven en vermogenden hun winsten zagen stijgen, bleven de lonen achter. Dat moet en kan anders”, zegt SP-woordvoerder Jerom Maat.

Vogelhuisje

De SP stond vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur met een vogelhuisje Tussen Beide Markten in Groningen. Winkelend publiek kon hierin ook ‘voer voor Koolmees’ stoppen.