Zo maak je je huis klaar voor een verbouwing

Aangeboden door: HomeDeal

Wanneer je hebt besloten om je huis te gaan verbouwen, is het verstandig om dit goed voor te bereiden. Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat de verbouwing zo soepel mogelijk verloopt en voorkom je eventuele problemen en onnodige stress. Lees in dit artikel hoe je je huis voorbereidt op verschillende verbouwingen.

Bepaal wat je zelf kunt doen

Als je het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken, is het mogelijk om een deel van je verbouwing zelf te doen. Er zijn ook projecten waar wel expertise voor nodig is, zoals een dakkapel renovatie of het dak vervangen. Hier heb je altijd een specialist voor nodig, omdat het ingewikkelde en specialistische projecten zijn. Het schilderwerk in huis is een goed voorbeeld van iets wat je wel zelf kan oppakken. Kijk daarom goed naar de verschillende werkzaamheden en bepaal wat je zelf wilt doen. Zo laat je de specialist de nodige dingen doen en bespaar je op de kleinere projecten.

Zorg voor vrije ruimte 

Wanneer je de verbouwing laat uitvoeren, wil je dat er voor de specialist genoeg ruimte is om te werken. Voorkom daarom dat er spullen in de weg staan en beschadigd raken tijdens de verbouwing. Maak de looproutes vrij en dek meubilair wat niet weg kan af met plastic. Dit is voor bijna alle projecten in en rondom het huis nodig, je weet dus dat dit altijd een mogelijkheid is. Probeer altijd eerst na te gaan waar de specialist moet zijn en welke looproutes hij heeft. Zo zie je precies wat er in de weg staat en waar zich eventuele problemen voor kunnen doen.

Houd rekening met onvoorziene kosten

Helaas bestaat er een kans dat er wat verkeerd gaat bij een verbouwing, probeer daarom overal op voorbereid te zijn. Het is slim om een bedrag achter de hand te hebben voor eventuele onvoorziene kosten. Kies bijvoorbeeld 10% van de totale kosten van je project. Het is ook goed om je hierin te laten adviseren door je aannemer. Hij of zij heeft veel ervaring met verbouwingen en geeft je hierin graag advies.