Verdachten vechtpartijen Herestraat weer vrij, oorzaak van de rellen nog steeds niet bekend

De drie relschoppers die zaterdag werden aangehouden bij vechtpartijen in de Herestraat, zijn weer op vrije voeten nadat er proces verbaal tegen hen is opgemaakt. De politie onderzoekt nog hoe de onrust is ontstaan.

De leeftijd en de woonplaats van de verdachten zijn niet bekend gemaakt. Het gaat om drie mannen; twee van hen zijn aangehouden voor belediging van een agent, de derde voor vernieling van een dienstauto. „Daarvan zijn onder andere de spiegels kapot”, laat woordvoerder Anne Kok van de Politie Noord Nederland weten.

Agent verwondde zijn hand bij aanhouding

Zaterdagavond ontstond binnen een groep van ongeveer zestig jongeren schijnbaar plotseling ruzie. De politie voerde een charge uit, waarbij de jongeren flessen en stenen naar de agenten gooiden. Eén agent raakte gewond aan zijn hand, maar dat kwam niet door het bekogelen: „Dat gebeurde bij een aanhouding”, zegt Kok.

De politie doet onderzoek naar wat er nou precies gebeurd is in de Herestraat. Daarover doen verschillende geruchten de ronde. Zo zou het gaan om twee jeugdgroepen die al langere tijd met elkaar overhoop liggen. Eén van die groepen zou zaterdagmiddag het optreden van rapformatie Broederliefde op de Grote Markt bezocht hebben, waarna de andere groep hen opzocht in de Herestraat.

Politie onderzoekt oorzaak

Maar die verhalen worden vooralsnog nergens bevestigd. „We zoeken uit wat de aanleiding was en wie erbij betrokken waren”, zegt Kok. Ze verwacht dat het onderzoek nog de nodige tijd in beslag zal nemen.