Martin Horneman uit Groningen 'Lijstenmaker van het jaar 2020'

Martin Horneman van Atelier Horneman in Groningen heeft de inlijstwedstrijd van branchevereniging Art-Frame gewonnen. Hij mag zich derhalve ‘Lijstenmaker van het jaar 2020’ noemen. De uitslag werd maandag bekendgemaakt op de nieuwjaarsborrel van branchevereniging Art-Frame in Kasteel de Haar in Utrecht.

Martin Horneman lijstte enkele (replica’s van) sieraden van de Tsjech Aphons Mucha in. Foto: Eigen foto

Binnen de inlijstwedstrijd werden twee categorieën onderscheiden: een vaste opdracht en een vrije 3-d-opdracht. De vaste opdracht bestond uit het inlijsten van een prent van een werk van de Spaanse kunstenaar Picasso.

Thema van de vrije 3-d-opdracht was: ‘Wereldkunstenaars’. Lijstenmakers dienden een 3-d-object in te lijsten dat te maken heeft met een wereldberoemde kunstenaar. Martin Horneman koos ervoor enkele (replica’s van) sieraden van de Tsjech Aphons Mucha in te lijsten.

Een vakjury haalde vervolgens alle ingelijste werken uit elkaar om te beoordelen welke op het hoogste niveau ingelijst waren.

Bleeker Lijsten

Bleeker Lijsten uit Groningen viel eveneens in de prijzen. De vakjury vond het 3-d-werk van de Groningers het allerbeste. Bovendien won Bleeker Lijsten de publieksprijs in de andere categorie, de vaste opdracht.