Plan voor familiepretpark bij A7 ter hoogte van Hoogkerk

Een bowlingbaan, een sportschool en een speelparadijs voor kinderen. Een centrum met die voorzieningen moet verrijzen op het Businesspark Ter Borch, langs de A7 ter hoogte van Hoogkerk.

Focus Urban Development uit Eindhoven werkt aan dit plan. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo zijn er enthousiast over en stemmen in met het plan. In dezelfde omgeving zijn nu ook een filiaal van McDonald’s en het Van der Valk hotel gevestigd.

Trampolinecentrum

Het gebouw krijgt twee verdiepingen en zal 14.000 vierkante meter meten. Er komen 250 parkeerplaatsen. Er komen horecavoorzieningen, een trampolinecentrum en een zogenoemde glowgolf. Het pand komt ten zuiden van de McDonald’s. De voorlopige werknaam is Family Fun Zone.

Wethouder René Kraaijenbrink (Leefbaar Tynaarlo) verwacht dat veel gezinnen hier plezier aan gaan beleven. „Het is een mooie ontwikkeling voor ons bedrijventerrein en voor de lokale economie. Dit past uitstekend bij het innovatieve en stijlvolle karakter van Businesspark Ter Borch.

Voeten in aarde

De ontwikkeling van dit bedrijventerrein heeft heel wat voeten in aarde gehad. Aanvankelijk zou de gemeente Groningen het ontwikkelen, maar die zag er tijdens de economische crisis geen heil in. Na enig vijven en zessen werd besloten dat de gemeente Tynaarlo het zou overnemen. De bedoeling is dat het bedrijventerrein een groen, parkachtig karakter krijgt, waar wonen en werken wordt gecombineerd.