Leuke uitjes dit weekend | Gezinsbode

GRONINGEN De Gezinsbode selecteert enkele leuke of interessante uitjes of open dagen voor het weekend. Bijgaand een kleine greep uit het enorme aanbod uitgaansmogelijkheden.

De Nwe Tijd Grand Theatre

Op vrijdag 24 januari komt het theatergezelschap De Nwe tijd naar Grand Theatre met hun beproefde concept Maandagavond on Tour. Met Valentijn in het vooruitzicht staat deze ‘literaire stand-up show’ in het teken van de liefde. In de befaamde literaire show Maandagavond on Tour spreken theatermakers Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Kasper Schellingerhout van De Nwe Tijd over wat hen recentelijk heeft geraakt in het nieuws, hun leven en het universum. Groninger dichter en schrijver Tonnus Oosterhoff schuift op uitnodiging van De Nwe Tijd aan als speciale gast.

Aanvang 20.30 uur. Meer informatie en kaartverkoop via grandtheatregroningen.nl.

Humanitas met Eric Corton

Hoe is het om voor iemand te zorgen? Humanitas Groningen Stad, Platform Hattinga Verschure, WeHelpen en New Amsterdam Film Company hebben de meet-up: ‘Moeder aan de lijn’ op zondag 26 januari van 14.00 tot 17.00 uur (deur open 13.30 uur). MFC De Mellenhorst Waterhuizerweg 36, Haren. Aanmelden www.moederaandelijn.nl/groningen.

Tijdens deze bijeenkomst gaat Humanitas in gesprek over wat zorgen voor je naaste voor jou betekent. Onder leiding van host Eric Corton (bekend van televisie en de voorstelling ‘Ma’) worden fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn getoond. Per tafel praten we verder over wat voor impact het heeft om voor iemand te zorgen. De bijeenkomst is voor iedereen die voor iemand zorgt of daar in de toekomst mee te maken krijgt. Of het nu gaat om mantelzorg voor je ouder(s), partner, kind, broer/zus of één van de buren.

Open Dagen Terra Groningen MBO

Rondkijken, sfeer proeven, vragen stellen en kennismaken met docenten en studenten; dit kan allemaal op de Open Dagen van Terra Groningen MBO. Bij Terra Groningen worden de richtingen Hovenier, Bloem, Groen & Styling, Dierverzorging, Paraveterinair (dierenartsassistent), Veehouderij, Akkerbouw, Loonwerk en Hippische opleidingen aangeboden. Ook kun je je laten informeren over de opleiding Food, Life & Innovation die vorig jaar is gestart. Terra Groningen heeft de volgende Entreeopleidingen: assistent Logistiek, assistent Plant, Dier of Groene Leefomgeving, assistent Verkoop/Retail, assistent horeca, voeding of voedingsindustrie. Daarnaast kun je bij Terra Groningen het laatste jaar van het Groene Lyceum volgen. Tijdens de Open Dagen krijgen scholieren een goede indruk van de verschillende opleidingen.

Op vrijdag 24 januari van 16.00 - 20.30 uur en zaterdag 25 januari van 10.00 - 14.00 uur aan de Hereweg 99 in Groningen.

Met kamerkoor Amor Cantandi naar het Noorderlicht

De feestdagen zijn achter de rug, de kerstballen en de lichtjes zijn weer naar de zolder verhuisd. En dan begint die donkere maand januari, vaak een sombere periode zo zonder licht en feestjes om naar uit te kijken. Niet getreurd, kamerkoor Amor Cantandi geeft 26 januari om 15.30 uur in de Kloosterkerk van Ten Boer zo’n feestje om naar uit te kijken. Een muzikaal feestje met de titel Noorderlicht.

Een feestje met schitterende muziek van Morten Lauridsen met Lux aeterna, Cyrillus Kreek met Taaveti Laulud (psalmen van David), Pēteris Vasks met Pater noster (onze Vader) en Arvo Pärt met de Magnificat Antiphonen.

Open dagen van het Alfa-college

Het is een spannende tijd voor jongeren (en hun ouders) die dit schooljaar hun vmbo-eindexamen gaan doen. Wat ga je doen na het behalen van je diploma? Daar moet je nu al over nadenken! Om daarbij te helpen organiseert Alfa-college op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari een Open dag.

Alle onderwijslocaties in Groningen zijn open. Op de website staat welke opleidingen zich op welke locatie bevinden. Op vrijdag 24 januari zijn jongeren en hun ouders tussen 16.00 en 20.30 uur welkom. Zaterdag 25 januari is Alfa-college tussen 10.00 en 14.00 uur open voor bezoek. Tijdens de open dagen krijgen bezoekers alle mogelijkheden om meer te weten te komen over een opleiding in bijvoorbeeld de zorg, handel of techniek.

Sopraan Amaryllls Dieltiens

Op zondag 26 januari om 15.00 uur speelt sopraan Amaryllls Dieltiens met blokfluitensemble Brisk 'Altijd over de liefde' 16e- en 17e-eeuwse Engelse liederen en teksten van mystica Hadewijchin de Lutherse kerk.

Hans Koolmees schreef speciaal voor dit programma twee nieuwe liederen op teksten van de middeleeuwse mystica Hadewijch en van de moderne Vlaamse dichter Eva Cox. Poëzie uit alle tijden over een tijdloos thema. Want hoe verschillend al deze werelden ook lijken, het gaat altijd weer over de liefde.

Kosmotroniks go Tokyo

Kunstenaar Harry Arling is met zijn Kosmotroniks in 2019 naar Tokyo geweest. Hij won aldaar op de Tokyo International Art Fair een award Van zijn verblijf maakte hij een film. De première van Kosmotroniks go Tokyo is 26 januari om 18.00 uur te zien aan de Westerhavenstraat 16 Groningen.

Baardmannetjes in de Onlanden

Baardmannetjes in de Onlanden? Nee, het gaat hier niet om mannetjes met baarden maar om de vogelsoort met de naam Baardmannetje. Samen met de boswachter, zonder baard, van Natuurmonumenten gaan belangstellenden op ontdekking in De Onlanden. De start op 26 januari is om 10.00 vanaf De Onlanderij aan de Madijk 1 in Eelderwolde. De tocht duurt ongeveer twee uur en gaat door de schitterende Onlanden.

Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl. Kosten leden: 7 euro. Niet leden 8 euro.