Groningen gastheer tweede conferentie Nederland Digitaal

Groningen is half maart plaats van handeling voor de tweede conferentie Nederland Digitaal. Er worden duizenden bezoekers verwacht, onder wie ministers en staatssecretarissen.

In Martiniplaza staat tussen 16 en 19 maart de voortgaande digitalisering centraal. De conferentie wordt georganiseerd door het kabinet in samenwerking met bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, op verzoek van de Tweede Kamer.

De eerste conferentie was vorig jaar in Hilversum. De conferenties volgen op het voornemen van het kabinet om samen met ondernemers en consumenten de maatschappelijke en economische kansen van digitalisering te benutten.

Op verschillende plekken in stad en provincie Groningen zijn gedurende de conferentie bijeenkomsten rondom het thema digitalisering.

Resultaten digitalisering

Op de conferentie wordt onder meer over het voetlicht gebracht wat het afgelopen jaar heeft opgeleverd op het gebied van digitalisering.

De conferentie duurt vier dagen. Het evenement gaat van start met een zoektocht naar de mogelijkheden om digitaal talent verder te ontwikkelen en voor Nederland te behouden.

Daarna is het podium twee dagen lang voor honderden wetenschappers en onderzoekers die met elkaar in gesprek gaan over innovatie.

Gedurende het evenement is in Martiniplaza een doorlopende innovatiemarkt.