Overval op snackbar Cafetaria Kerklaan in Groningen stad

Op zaterdagavond is rond half 11 vermoedelijk een overval gepleegd op de snackbar Cafetaria Kerklaan aan de Kerklaan in Groningen.

De politie kwam snel ter plaatse. Er wordt onderzocht of er daadwerkelijk een overval is gepleegd. De politie spreekt met de eigenaars van de cafetaria over het voorval.

Of er iets is buitgemaakt en of er al verdachten zijn, is onbekend.

In de zomer van 2019 werden meerdere snackbars en eetgelegenheden in de stad overvallen. Enkele zaken werden zelfs meerdere keren achter elkaar slachtoffer van een overval. De politie hield later enkele verdachten aan. Of het nu  om dezelfde overvallers gaat, is nog niet duidelijk.

Aantal overvallen stijgt

Na een jarenlange daling stijgt het aantal overvallen in Noord-Nederland weer. De politie wijt de toename voor een deel aan een groep criminele jongeren die afgelopen zomer actief was in de stad Groningen. Zij hadden het vooral voorzien op horecagelegenheden en snackbars. Hiervoor is een aantal verdachten opgepakt.

Naast (gewapende) berovingen van horecabedrijven, winkels en tankstations worden in de cijfers ook overvallen op taxichauffeurs, maaltijdbezorgers en woningovervallen meegerekend.

De politie krijgt steeds meer mogelijkheden om daders op te sporen. Ze maakt gebruik van camerabeelden en doet buurtonderzoek. Daarnaast plaatst de politie getuigenoproepen en worden vaak signalementen van overvallers gegeven in de hoop op bruikbare tips.