Leuke uitjes dit weekend | Gezinsbode

GRONINGEN De Gezinsbode selecteert enkele leuke of interessante uitjes tijdens en na het weekend. Bijgaand een kleine greep uit het enorme aanbod uitgaansmogelijkheden.

Expositie over schilderijen en foto’s van bomen in hal Zuiderdiep gemeente Groningen

Vanaf heden tot en met 13 maart wordt er een expositie over schilderijen en foto’s van bomen gehouden in de hal van de gemeente Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep. Tegelijkertijd zijn er bij het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) beeldhouwwerken over dit thema te bezichtigen. De initiatiefnemer is kunstenares Birgitta Prechtl uit Stedum. Zij heeft naast eigen schilderijen ook andere kunstenaars gevraagd hun schilderijen en foto’s over dit thema te exposeren.

De expositie over de schilderijen en foto’s van bomen is te bezichtigen tijdens kantooruren tussen 9.00 en 17.00 uur vanaf donderdag 13 februari tot en met vrijdag 13 maart in de hal van de gemeente Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep 98. De beeldhouwwerken bij het CBK zijn te bezichtigen van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 – 17.00 uur aan de Trompsingel 27-A.

Hartjesfestival op het Overwinningsplein

Komt u ook naar het Hartjesfestival op vrijdag 14 februari? Tussen 14.00 en 18.00 uur kan iedereen langskomen bij de WIJ-tent op het Overwinningsplein en een hartje meenemen voor iemand die ze lief is of die ze wat aandacht gunnen, of natuurlijk voor zichzelf. WIJ: ,,Deze hartjes gaan we tot 14 februari haken, knutselen, naaien, breien of kleien met allerlei mensen en instellingen in onze wijken en daarbuiten. Vorig jaar zijn ze bijvoorbeeld hard aan de slag gegaan in Maartenshof en het Heymanscentrum, bij de basisscholen, bij Cosis en het Noorderpoortcollege, in de Immanuelkerk en de Magnalia Dei Kerk, in buurtcentrum De Semmelstee en in de buurtkamer van WIJ Corpus den Hoorn en hebben we maar liefst 900 hartjes mogen uitdelen.”

Thijs de Vlieger (Noisia) ontvangt het Gouden Viooltje

Tijdens het NNO concert op zaterdag 15 februari vanaf 20.00 uur in De Oosterpoort in Groningen, met onder andere werken van Reich, Liszt en Beethoven staat ook Eclipse van Thijs de Vlieger (Noisia), op het programma. Thijs de Vlieger ontvangt tijdens dit concert de klassieke muziekprijs ‘Het Gouden Viooltje’. Deze belangrijke onderscheiding wordt uitgereikt door Michiel Witkamp, voorzitter van de stichting het ‘Gouden Viooltje’ en de voorzitter van de jury Marcel Mandos, artistiek leider van het NNO. Na afloop van het concert draait de Vlieger in de Foyer van SPOT/De Oosterpoort Groningen.

Helikon Strijkkwartet in Museum Vosbergen

Op zaterdag 15 februari om 20:15 uur treedt in Museum Vosbergen in Eelde het Helikon Kwartet op met het programma: kwartet in d klein, kv 421 van Mozart, het strijkkwartet van Fanny Mendelssohn en het zesde kwartet van Felix Mendelssohn dat hij schreef als hommage aan zijn zus Fanny, die toen net was overleden. Het Helikon Kwartet werd in 2015 opgericht en is sinds 2017 in opleiding bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Het wordt gevormd door Marlene Dijkstra (viool), Marieke Kosters (viool), Lotus de Vries (altviool) en Renate Apperloo (cello). Toegangsprijs 15 euro inclusief consumptie. Bespreken gewenst, liefst per e-mail: info@museumvosbergen.nl.

De laatste boer van Euvelgunne bij bezoekerscentrum Reitdiep

Het Groninger Landschap toont zondag 16 februari om 14.00 uur de documentaire: de laatste boer van Euvelgunne bij bezoekerscentrum Reitdiep. Een film van Tom Tieman. ‘De laatste boer van Euvelgunne’ is een sober portret van een boer die tegen de verdrukking van de stad in door is blijven boeren. Het is de eerste film van de Groninger filmmaker Tom Tieman en een coproductie van Stichting Beeldlijn en Stichting Filmcollectief Groningen. Van 14.00 tot 15.00 uur. Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103 Noorderhoogebrug Groningen. Aanmelden is niet nodig. Kosten: beschermers en kinderen (tot 12 jaar) 2 euro, niet beschermers en kinderen (tot 12 jaar) 2,50 euro. Kijk voor meer informatie op www.groningerlandschap.nl.

Lezing InHarmonie

Lezing in de kerk van Engelbert op zondag 16 februari aanvang 15.00 uur. Marieke Bouma en Gera Nijhof zijn InHarmonie. Beiden zijn logopedist en hebben jarenlang ervaring in het werken met dove en slechthorende kinderen en volwassenen. Zij gaan vertellen over hun boeiend werk. Entree 5 euro. Adres Engelberterweg 39.

Koorgesprek met Han Fennema (Gasunie)

Op zondagmiddag 16 februari van 17.00 tot 18.00 uur vindt het tweede Koorgesprek van 2020 plaats, waarin mevrouw Jolly Kerkstra in gesprek gaat met de heer Han Fennema,. CEO van de Gasunie. Met als thema ‘Staat publiek belang altijd voorop?’ zullen actuele onderwerpen als duurzaamheid en energietransitie aan de orde komen. Het koorgesprek is een initiatief van de Hervormde Gemeente Haren-Onnen, deel uitmakend van de Protestantse Geloofsgemeenschap van Haren. Het koor van de Harener Dorps- of Nicolaikerk is de locatie van deze bijeenkomst.