Voorjaarsvakantie? Ga naar het Groninger Museum voor het familie-atelier of een pittige speurtocht

GRONINGEN In de voorjaarsvakantie is er veel voor kinderen te beleven in het Groninger Museum.

Er is een nieuwe tentoonstelling met fantasierijke foto's, waarbij enkele bijschriften door kinderen zijn geschreven. En de hele familie kan kunst maken in het familie-atelier of een spannende speurtocht doen tussen de kunstwerken.

De extra activiteiten zijn in de voorjaarsvakantie Noord-Nederland, van 15 tot en met 23 februari. Het museum is in de vakantie ook op maandag open en de entree is gratis voor kinderen tot en met 18 jaar.

Inloopatelier

De activiteiten in het atelier hebben te maken met de tentoonstellingen die momenteel in met museum te zien zijn. Zo kun je je eigen ansichtkaarten maken die geïnspireerd zijn op de posters van Willem Kolvoort of de druksels van Hendrik Werkman. Ook kun je een kleurplaat met de stoel van Alessandro Mendini erop decoreren en is vrij schilderen natuurlijk ook een optie. Het atelier is in de vakantie elke dag open van 12 tot 17 uur, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Speurtocht

Voor avontuurlijke kinderen is er de Speurneuzen-speurtocht. Hiermee ontdek je op een speelse manier het museum. Leen ook het etui met potloden, caleidoscoop, kleurendobbelsteen en kijkvenster bij de informatiebalie. Lever het etui aan het einde van je avontuur weer in en ontvang een leuk presentje. Je kunt de speurtocht tijdens openingstijden afhalen bij de informatiebalie op vertoon van een geldig entreekaartje.

Ontdekkingsruimte

In de ontdekkingsruimte kunnen nieuwsgierige kinderen met allerlei leuke doe-activiteiten aan de slag. Test je behendigheid, onderzoek je creativiteit en ontdek allemaal nieuwe dingen in de geheime laatjes. De ontdekkingsruimte is net als het Info Center en het atelier ontworpen door de ontwerper Jaime Hayon. Je kunt hier puzzelen, een kralenplank maken of een mozaïek-kaart maken.

Tentoonstellingen

Ontdek de kleurrijke en speelse wereld van Mendini in Mondo Mendini of bekijk fantasievolle en humoristische posters van Willem Kolvoort in Willem Kolvoort – Posters voor Vera. Ook is er een nieuwe fotografietentoonstelling te zien in het Groninger Museum: Wat zullen de buren zeggen? Naast de reguliere zaalteksten zijn een aantal extra bijschriften geschreven door kinderen van de JuniorClub van het Groninger Museum.