Carnaval in Mollenburg | Herinnerings in beeld

GRONINGEN De geschiedenis van Groningen in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Deze week: Carnaval in Mollenburg.

Voor wie er hier niet zo mee leeft: komend weekend barst onder de grote rivieren carnaval weer los. Ook in 1982 werd er in Mollenburg een manmoedige poging tot viering gedaan. Volgens De Groninger Gezinsbode beperkte de feeststemming zich op zaterdag tot waar de optocht voorbij trok. Zoals hier op het Gedempte Zuiderdiep ter hoogte van de firma Kakatoe in spiekerboxems. De serie praalwagens was niet compleet, omdat carnavalsvereniging De Poelepadders ervoor had gekozen in Kloosterburen acte de presence te geven.

Persiflage

De Blinde Vinken, met een persiflage op het gemeentelijk subsidiebeleid, won de eerste prijs. De wagen met onder meer de tekst ‘Voor iedere gemeenteflop een kip zonder kop!’, werd opgewekt gevolgd door een aantal onthoofde kippen. Tenslotte meldt ons huis-aan-huisblad dat later in het weekend het feest in diverse zalen nog uitbundig werd gevierd.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl.

Michael Hermse