Toeritten knooppunt Westerbroek komend weekend afgesloten

De beide toeritten (39) van het knooppunt Westerbroek in Groningen zijn van vrijdag 21 februari 22.00 tot maandag 24 februari 05.00 uur afgesloten.

Verkeer kan dan niet vanaf het knooppunt naar de N7 richting Euvelgunne en de A7 richting Hoogezand. het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Euvelgunne.

De afritten van de N7 en A7 naar knooppunt Westerbroek blijven wel open.

PFAS-wetgeving

Aannemerscombinatie Herepoort vult de bermen aan met zand. Dit werk heeft vanwege PFAS-wetgeving enkele weken stilgelegen. Nu de wetgeving is aangepast, kunnen deze werkzaamheden worden uitgevoerd.

Nieuwe bypass nog niet open

Combinatie Herepoort heeft het knooppunt Westerbroek zodanig aangepast dat het meer verkeer kan verwerken. Op de wegen richting de rotonde zijn extra rijstroken aangelegd. Ook is een nieuwe bypass aangelegd voor het verkeer richting Hoogezand.

Het werk is zo goed als klaar, maar de bypass is nog niet open. Behalve het aanvullen van de berm met zand, moet de bebording nog geleverd worden.

Zodra de bebording er is, wordt deze geplaatst en kan de bypass in gebruik worden genomen.

FC Groningen

Zaterdagavond speelt FC Groningen een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Voor de supporters wordt na de wedstrijd - tussen 22.00 en 00.00 uur - een tijdelijke doorgang gemaakt op het knooppunt Westerbroek.